Het moet anders. Die noodkreet komt van Duth Verfuurden van schoonmaakbedrijf VSB uit Westervoort in Gelderland . Hij wil een petitie beginnen over de krapte op de arbeidsmarkt. De nood is zo hoog dat de schoonmaakondernemer zelfs de Rijksoverheid en het UWV aanschreef.

“Mensen die in de schoonmaak werkzaam zijn, hebben nu over het algemeen twee à drie werkgevers”, begint Verfuurden zijn verhaal. “Het probleem is de hoge loonheffing, waardoor schoonmakers weinig overhouden. Die loonheffing wordt dan geheven bij de werkgever waar ze het meeste verdienen. Als je dan al weinig overhoudt, waarom zou je dan in de schoonmaak gaan werken, is de gedachte bij velen. Dan zijn er talloze opties naast de schoonmaak dat ze al snel als te zwaar werk zien.”

Twee procent komt maar opdagen

Ter illustratie komt Verfuurden met een voorbeeld van een vacature in Amsterdam die hij uitzette. “Die vacature heb ik uitgezet bij Indeed. Van de 150 sollicitaties komt twee procent maar opdagen. De rest laat niets van zich horen en schrijft puur in vanwege de sollicitatieplicht die daarmee eigenlijk een farce is. Het kost bakken met geld om al die sollicitaties te beantwoorden en er netjes mee om te gaan. Hoe vaak mijn rayonmanager wel niet tevergeefs naar Amsterdam is gegaan, omdat een kandidaat niet kwam opdagen. Onze inspanningen om personeel te werven leveren in essentie weinig op.”

“Kunt u er niet meer van maken?”

De schoonmaakondernemer bood de vacature ook aan aan het Werkgeversservicepunt van het UWV. “Daar vroegen ze: kunt u er niet meer van maken dan twee keer in de week vijf uren? Met andere woorden: daar komen uitkeringsgerechtigden hun bed niet voor uit. Dat vind ik ronduit schandalig. Kort dat soort mensen desnoods op hun uitkering. Vraag is ook of ik die mensen aan zou willen nemen. Ik heb liever mensen in dienst die intrinsiek gemotiveerd zijn om weer in het arbeidsproces te komen. Daar heb ik meer aan dan dit soort lieden.”

Probleem wordt groter en groter

Volgens Verfuurden wordt het probleem groter en groter. “Het stopt mij om mijn bedrijf te laten groeien. Ik zou nu 15 extra mensen goed kunnen gebruiken, bovenop de 35 medewerkers die ik al in dienst heb. Maar ik vind ze simpelweg niet. En ik ben niet de enige die daar last van heeft. Ook onder collega-schoonmaakondernemers is het scheringen inslag.”

Verfuurden komt met nog een voorbeeld. “Want het zijn geen incidenten meer. In Utrecht belde iemand die de baan al had geaccepteerd, een uur voordat hij moest beginnen af. ‘Ik heb een andere baan’, zei hij doodleuk.” De krapte maakt dat het bij Verfuurden en zijn collega’s alle hens aan dek is. “Ik werk van ’s ochtends 6 tot soms half 12 ’s avonds mee.”

Er moet aandacht voor dit probleem komen

Verfuurden kwam met het idee van een petitie naar Service Management. Waarom een petitie? “In mijn eentje kan ik voor dit probleem niet veel aandacht vragen, terwijl dat volgens mij wel nodig is. En ik wil ook weten in hoeverre andere schoonmaakbedrijven hier ook last van hebben. De Rijksoverheid zou hier aandacht voor moeten hebben, maar ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. En brancheverenigingen in de schoonmaak. De emotie liep bij mij hoog op. Ik moet hier iets mee, dacht ik op een gegeven moment. Ik las in Service Management over een schoonmaakbedrijf dat dezelfde problemen ondervond. Dat was reden om contact met jullie op te nemen.”

Kijk naar de regels ​

Wat zou er volgens Verfuurden moeten gebeuren? “Ik denk dat er heel goed door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, moet worden gekeken naar de regels. Die nemen nu meer de uitkeringsgerechtigde in bescherming, terwijl we als werkgevers om arbeidskrachten zitten te springen. Let wel, ik vind het niet erg om hard te werken. Ik spring zoveel mogelijk bij waar ik kan. Maar ik kom nu voor de groei van de onderneming heel veel tijd tekort. Tijd waarin ik mensen aan de slag had kunnen helpen. Tijd waarin ik nieuwe klanten had kunnen vinden. Daar steek ik veel liever mijn tijd in.”